Verantwoord zonnen

Professioneel zonadvies

Geen 18? Geen professionele zonnebank! Zonnen bij La Costa is pas toegestaan vanaf 18 jaar.
Dit is wettelijk bepaald en bij twijfel over leeftijd vragen wij om ID.
Verantwoord zonnen begint bij La Costa Zonnestudio’s. Onze SVZ-studio voldoet aan alle wettelijke normen. Bij uw eerste bezoek aan ons zonnebankcentrum bieden wij een gratis huidanalyse aan. Afhankelijk van uw huidtype en de tijd die u al in de zon heeft doorgebracht adviseren onze professionele medewerkers welk type zonnebank het beste bij u past. Ook kunt u advies van onze zonneconsulenten inwinnen op het gebied van zonnecosmetica. 20 minuten zonnen bij La Costa kan al vanaf € 10,50 voor de kleinere banken tot € 14,50 voor de grootste banken. hierna betaalt u de minuutprijs extra.

Zonnebanken type vanaf 400 tot 950:  tot 20 minuten € 10,50
Zonnebanken type 1100: tot 20 minuten € 11,50
Zonnebanken type 1400: tot 20 minuten € 12,50
Zonnebanken type 1600: tot 20 minuten € 13,50
Zonnebanken type LightVision: tot 20 minuten €14,50

SVZ-studio

Alle La Costa Zonnestudio’s zijn lid van Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ).
De overheid ziet er op toe dat SVZ studio’s alle regels omtrent verantwoord zonnen naleeft.
U bent verzekerd van een goede hygiëne en professionele apparatuur. Onder onze moderne Ergoline zonnebanken kunt u verantwoord zonnen. De lampen van onze zonnebanken voldoen aan de Europese “0,3” norm en geven niet meer ultraviolette straling af dan wettelijk toegestaan. Tevens is het wettelijk niet toegestaan voor jongeren onder de 18 jaar gebruik te maken van professionele zonnebanken.
Jongeren onder de 18 jaar worden worden geweigerd, en bij twijfel kan om legitimatie worden gevraagd.

Advies van onze zonneconsulenten

Bij uw eerste bezoek aan La Costa Zonnestudio’s verzorgen onze professionele zonneconsulenten een gratis huidanalyse. Wij vragen u een huidanalyseformulier in te vullen en samen met u doorlopen wij een kort intakegesprek. Op basis van de huidanalyse adviseren wij welke zonnebank voor uw huidtype het meest geschikt is. Ook adviseren wij hoe lang u onder de zonnebank kunt blijven.

La Costa Suncard

Tijdens uw inschrijving bij La Costa Zonnestudio’s kunt u kiezen voor de Suncard. Op deze gratis pas kunt u tegoed plaatsen, zodat u altijd bij ons kunt zonnen: ook wanneer u uw portemonnee niet bij u heeft. Met de Suncard wordt eveneens uw zonhistorie bijhouden: bijvoorbeeld onder  welke zonnebank en hoe lang u de vorige keer heeft gezond. Op basis van deze informatie zijn onze zonneconsulenten nog beter in staat om u van deskundig advies te voorzien. Wij hebben geen “rittenkaarten” u kunt een tegoed op uw pas zetten en wij geven per keer aan wat de beste stap voor u is.

Tarieven

Blij La Costa kunt u onder verschillende zonnebanken al 20 minuten zonnen voor €10,50  De Ergoline Prestige 1100 kost €11,50 tot 20 minuten. En onder de Topper, de Ergoline Prestige 1400, kunt u zonnen voor €12,50 tot 20 minuten. De Ergoline Prestige 1600 kost €13,50 tot 20 minuten en als u de allerbeste wilt; de nieuwe Ergoline Prestige LightVision dan betaalt u €14,50 tot 20 minuten.
Wanneer u langer wenst te zonnen dan 20 minuten betaalt u €1,00 per minuut extra.

De positieve kant van zonlicht

Zonlicht is de enige bron die Vitamine D3 in het lichaam kan aanmaken. Vitamine D3 zorgt o.a voor de aanmaak van kalk, wat bijdraagt aan sterkere botten. Zonlicht kan ook diverse huidziektes verhelpen zoals psoriasis, eczeem, acné en zelfs zonneallergie. En niet te vergeten: zonlicht maakt de “geluksstof” endorfine aan, waardoor u zich “happy” voelt.

Voorbereid op vakantie

Bezoek onze SVZ-studio voordat u op zonvakantie gaat. Onder onze zonnebanken kunt u uw huid alvast laten wennen aan de UV-straling. Ook kunt u professioneel advies van onze zonneconsulenten inwinnen. Het is geen goed idee om uw witte winterlijf tijdens een korte zonvakantie teveel bloot te stellen aan UV-licht. Door uw huid op verantwoorde wijze voor te bruinen, voorkomt u verbranding tijdens de vakantie en profiteert u optimaal van de positieve effecten van de zon.

Huwelijk, feest of andere gelegenheden

Wilt u een kleurtje opbouwen voor een speciale gelegenheid? Dan is het belangrijk dat u hier ruim van tevoren mee begint. Een mooie bruine kleur dient u rustig op te bouwen. Bij La Costa Zonnestudio’s adviseren wij 3 weken uit te trekken voor een kuur, 2 á 3 keer per week langs te komen en de zonnebanksessie per keer met een minuut of 3 op te bouwen. Ga ervan uit dat u een keer of 10 komt zonnen in 3 weken. Daarna kunt u 1 keer per week zonnen om uw mooie kleur bij te houden.

Let op!

Het advies van onze zonneconsulenten verschilt per huidtype. Na het invullen van ons huidanalyseformulier geeft de zonneconsulent een persoonlijk advies op maat. U mag maximaal 40 keer per jaar plaatsnemen onder de voor u geschikte zonnebank gedurende het voor u geschikte aantal minuten.

Meer informatie over verantwoord zonnen vindt u op:

www.svzinfo.nl