Het belang van verantwoord zonnen!

Wees zuinig op je huid! Je hebt er maar 1!

Kennis over zonnebanken

Kennis van zaken

Meer dan 25 jaar ervaring
Zonnebank specialist

Zonneconsulenten

Intake via huidanalyse

Advies voor zonnebank

Advies op maat

Persoonlijk bruiningsadvies
Advies over de juiste zonnebank

Onze specialisten geven passend advies voor verantwoord zonnen

Geen 18? Geen professionele zonnebank! Verantwoord zonnen bij La Costa is pas toegestaan vanaf 18 jaar. Dit is wettelijk bepaald en bij twijfel over leeftijd vragen wij om ID.
Verantwoord zonnen begint bij La Costa Zonnestudio’s.
Onze SVZ-studio voldoet aan alle wettelijke normen. Bij  je eerste bezoek aan onze zonnebank studio bieden wij een gratis huidanalyse aan.
Afhankelijk van jouw huidtype en de tijd die je al in de zon hebt  doorgebracht adviseren onze professionele medewerkers welk type zonnebank het beste bij je past.
Ook kun je advies van onze zonneconsulenten inwinnen op het gebied van zonnecosmetica.
15 minuten zonnen bij La Costa kan al vanaf € 12,50 voor de kleinere banken tot € 16,50 voor de grootste banken. Hierna betaalt u de minuutprijs extra.

Huidanalyse

Bij jouw eerste bezoek aan La Costa Zonnestudio’s verzorgen onze professionele zonneconsulenten een gratis huidanalyse. Wij vragen je een huidanalyseformulier in te vullen en samen met jou doorlopen wij een kort intakegesprek. Op basis van de huidanalyse en de zonnebank regels adviseren wij welke zonnebank voor jouw huidtype het meest geschikt is. Ook adviseren wij hoe lang je onder de zonnebank kunt om veilig en verantwoord te kunnen zonnen

Het is belangrijk deze huidanalyse zo actueel en eerlijk mogelijk in te vullen voor een passend advies, zodat je niet verbrandt onder de zonnebank.
Ook wanneer je een langere tijd niet bent geweest is het raadzaam nogmaals een huidanalyseformulier in te vullen wanneer je niet in ons systeem staat.

Voordelen van zonlicht

De positieve kant van zonlicht

Zonlicht is de enige bron die Vitamine D3 in het lichaam kan aanmaken. Vitamine D3 zorgt o.a voor de aanmaak van kalk, wat bijdraagt aan sterkere botten. Zonlicht kan ook diverse huidziektes verhelpen zoals psoriasis, eczeem, acné en zelfs zonneallergie. En niet te vergeten: zonlicht maakt de “geluksstof” endorfine aan, waardoor je je “happy” voelt.

Tevens kan zonlicht ervoor zorgen dat depressies minder worden. Dit is vooral te merken wanneer de dagen weer korter worden en de "winter-dip" voor de deur staat.
Ooit van een zomer-dip gehoord?... Zegt genoeg toch? 

Vitamine D en zonlicht

Zonlicht bestaat uit UV-A en UV-B.
Al onze zonnebanken bevatten naast UV-A ook UV-B; het zogenaamd "Vitamine D licht".
UV-B is nodig om Vitamine D aan te kunnen maken, maar zorgt ook voor de aanmaak van bruining (Melanine) van de huid.
UV-A is nodig om deze melanine te kleuren.
Banken met alleen UV-A of heel weinig UV-B geven vaak een "oranje" gloed, omdat er te weinig Melanocyten (pigmentcellen) worden aangemaakt om te kleuren en kleuring van deze pigmentcellen oppervlakkiger is.
Bij La Costa hebben alle lampen een percentage UV-A en UV-B die samen zorgen voor een super natuurlijke kleur en aanmaak van Vitamine D3.
In principe heeft iedere professionele zonnestudio lampen die Vitamine D aan kunnen maken.

Voorbereid op vakantie

Bezoek onze SVZ-studio voordat je op zonvakantie gaat. Onder onze zonnebanken kunt u uw huid alvast verantwoord laten wennen aan het UV-licht.Doe dit wel minimaal een week of 3-4 van te voren, zodat je huid ook de tijd krijgt om te wennen. 1 x een dag of 2 voordat je op vakantie gaat heeft niet zoveel zin. Beter is van te voren te beginnen met een "kuur" zodat je rustig per minuut op kan bouwen. Het is geen goed idee om je "witte winterlijf" tijdens een korte zonvakantie teveel bloot te stellen aan UV-licht. Door je huid op verantwoorde wijze voor te bruinen, voorkom je verbranding tijdens de vakantie en profiteer je optimaal van de positieve effecten van de zon.

Vraag meteen professioneel advies van onze zonneconsulenten over welke zonnecosmetica je het beste kan gebruiken.

Zonnebank voor feesten

Huwelijk, feest of andere gelegenheden

Wil je een kleurtje opbouwen voor een speciale gelegenheid? Dan is het ook hier belangrijk dat je hier ruim van tevoren mee begint. Een mooie bruine kleur dien je rustig op te bouwen. Bij La Costa Zonnestudio’s adviseren wij 3 weken uit te trekken voor een kuur, 2 á 3 keer per week langs te komen en de zonnebanksessie per keer met een minuut of 3 op te bouwen. Ga ervan uit dat je een keer of 10 komt zonnen in 3 weken. Daarna kun je 1 keer per week zonnen om jouw mooie opgebouwde kleur bij te houden.

SVZ-studio Lacosta

La Costa is een SVZ-studio 

Een wat?  Een SVZ-studio. Alle La Costa Zonnestudio’s zijn lid van Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ). De overheid ziet er op toe dat SVZ-studio’s alle regels omtrent verantwoord zonnen naleven. Je bent verzekerd van een goede hygiëne en professionele apparatuur. Onder onze moderne Ergoline zonnebanken kun je verantwoord zonnen. De lampen van onze zonnebanken voldoen aan de Europese “0,3” norm en geven niet meer ultraviolette straling af dan wettelijk toegestaan. (Dit is de zonkracht van de Spaanse zon op het heetst van de dag om 12:00 uur) Tevens is het wettelijk niet toegestaan voor jongeren onder de 18 jaar gebruik te maken van professionele zonnebanken.
Jongeren onder de 18 jaar worden worden geweigerd, en bij twijfel kan om legitimatie worden gevraagd. Kopieën of foto's op telefoon worden niet geaccepteerd.